:Egy senkiért, mindenki egy ellen

Első számú KÖZ-ellenség: Fiala János

 

Nem Pesten történt az eset, de még csak nem is Európában, hanem egy messzi-messzi galaxistól azért visszább, egészen pontosan az afrikai Botswana területén elfekvő, Kalahári-sivatagban kicsit balra található Busman lakótelepen.

   Éppen állt a mi Jánosunk (mert a porckorong-sérvétől guggolni nem tudott) a bus-megállóban, miközben Oláh Ibolya nagy sebességgel dörzsölte tenyerei között a fapálcát, amitől a tűz meggyújtását remélte. Hiába egy tűzről pattant menyecske Ibi, az a bizonyos botocska az istenért sem akart tűzbe jönni. Ha nem is egy ország, de az ott található celebrengeteg egytől-egyig az énekipari szakmunkásnak drukkolt. Nem rejtették véka alá szimpátiájukat, annál inkább fennhangon üvöltöttek a sikeréért, ami azzal járt volna ugye, hogy a szociálisan ultraérzékeny Fiala ÚR(!) hazatér a jól megszokott rádióhallgatói füle elé. Kevésnek bizonyultak a szikrázó tekintetek, Fekete Laci lángvörös arca a dühtől sem bizonyult hatásosnak, mivel egyik párbajozónak sem sikerült a feladatot abszolválnia, így mindketten maradtak Afrikában. A sors sokszor igazságtalan (de ennyire?), ezért Jánosnak annak ellenére nem kellett a repülőgépre ülnie, hogy a társai(?) már réges-régen elküldték melegebb éghajlatra (ettől melegebbre, az már a krematórium lenne! - a szerk.).

   Mi vezetett idáig? Túl egyszerű lenne azt mondani, hogy Fiala despotikus magatartása, antiszociális megnyilvánulásai miatt alakult ki ez a helyzet.  Tagadhatatlan, hogy nem segített János beilleszkedésének a zsigerből fakadó összeférhetetlensége, akár saját magával szemben is. Akkor vegyük sorra a társaságot!

    Dr. Horváth Ágnes, ex-miniszter – nem volt konfliktusa a rádióssal, egyébként bevállalós, minden feladatból aktívan kivette a részét. A nézők nem feledték a múltját. 

   Lakatos Márk, stylist – szintén nem verték verbálisan agyon egymást. Mindenki szerette, kivéve a szavazókat. 

   Bódi Gusztáv vagyis Guszti, egyszínű zenész, (mivel Fiala, számára kétszínű ember, ebből következtetek az egyszínűségére) – többször hangozatta, hogy utálja a köpönyegforgató embereket, ezért nem szíveli Jánost. Elképzelem Guszti köpönyegét nyáron, biztos azzal hűsíti Margót, amikor pörög rajta az esőkabát.

   Oláh Ibolya, énekesnő – róla csak annyit, hogy amikor az EU-Parlamentben ment felfelé a mozgólépcsőn, a lefelé közlekedő prominens személyeknek integetve kiabálta: "Szevasztok!" Ebben a műsorban a szó szerint elküldte a picsába Fialát.

   Fekete Laci, a nagyon-nagyon erős ember, az igazi Fekete humor képviselője. Ahogy haladunk előre az időben, úgy rombolja le a róla alkotott pozitív képet.

   Voksán Virág, modell – segítőkész, de sajnos nincs szükség eme készségére, amit utólag Bódiék a szemére is vetnek, hogy nem segít be semmibe. Fialával a viszonya nem felhőtlen, de becsüli szókimondóságát. Általában mindenkivel borús a kapcsolata. A lényeg, hogy süssön a nap és egyenletesen barnuljon!

   Csősz Bogi, színész, Ramboné – így aposztrofálták a társai. Egy súlyos gond volt vele: normálisan viselkedett – ez nagy hiba.

   Kucsera Gábor, kajak jó gyerek. Világosan megmondta: nem áll ki senki mellett, mindenki foglalkozzon saját magával! Kerüli a konfrontálódást, igazi szürke eminenciás.

   Szt. Kozsó, a lélek értője és még zenész is. Alapvetően nem rossz arc, csak „kissé” túlteng benne a világmegváltó attitűd és emiatt legszívesebben elsírnám vagy elhánynám magam. Állítólag (hangfelvétel nincs, és Fiala tagadja) elküldte őt az anyjába(?), és ráadásul megfenyegette, hogy beveri a pofáját is, a köztudottan bomba jó bokszoló hírében álló Fiala Csonttörő János.

    Nos, kedves olvasóim, ezek alapján döntse el ki-ki maga, hogy kinek van erkölcsi alapja a másikat bírálni! Azt sem értem miért kellett házhoz mennie a lóf*szért Jánosnak, tudván-tudhatta, hogy nem lesz sétagalopp ez az afrikai túra számára. Az más lapra tartozik – ez is megérne egy misét – hogy a tv-csatorna milyen megfontolásból választotta ki pont ezt a társaságot.

   „Ne ítélj, hogy ne ítéltessenek!”

 

Szerző: GreenTompika  2008.11.19. 21:49 1 komment

Címkék: a celeb sztárok jános estek fiala fejükre

A bejegyzés trackback címe:

https://greentompika.blog.hu/api/trackback/id/tr17778587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ishi 2008.11.24. 10:59:18

Jó kis írás, találó és frappáns!
Ma reggel volt szerencsém hallani Fiala urat az igen magas színvonalú műsorában és úgy tűnik a pszichológusásval sikerült megalálniuk az ő boldogságát. Ugyan a világ teljesen jogosan gondolja, hogy Fiala János egy barom, azonban akik ezt gondolják vajon álmodhatnak olyan mértékű boldogságról, mint amit János a Fiala univerzumban megél? Hiszen a rádióban osztja az észt, és kiélheti egóját, mindennemű kritika teljes kizárásával. A ker. tv. világában tett ámokfutását, pedig az "az nem úgy volt, csak a szerkesztők nem mutatták be hitelesen a dolgokat, de ez az ő felelősségük" kikezdhetetlen okosságal valamint a "nem érdekel" mantra sűrű emlegetésével minden lelki sérülés nélkül átvészeli. Ez ugyan irritáló, de valójában megtalálta a boldogságát, és végül is nem árt senkinek, mert aki felhúzza magát rajta az megérdemli. Egyetlen esetben nincs mentség F.J. létezésére, ha ő nem érzi jól magát.
süti beállítások módosítása